Rekentool

Wij maken gebruik van de rekentool van de rijksoverheid

 

 Tweede stampgroep

Hier vindt u informatie met betrekking tot de "Tweede stamgroep". Dit schrijven van de GGD Zeeland is samen met GGD Nederland tot stand gekomen.

lsj-bkc-roze_groep.jpg - Kinderopvang Villa Valentijn Den Haag

Roze groep (3 mnd. - 1 jaar)

 Roze groep (3 mnd.-1 jaar)

In de Roze groep staan rust, warmte, veiligheid en geborgenheid voorop. Vauit dit klimaat worden baby's in hun ontwikkeling gestimuleerd onder meer door middel van het gebruik van speelgoed met verschillende vormen, kleuren en materialen. Het grootste gedeelte van de dag wordt gebruik gemaakt van het speelkleed waarop de baby's zich vrij kunnen bewegen.
Op de baby groep wordt het dagritme van thuis overgenomen. Wij bieden opvang aan baby's vanaf minimaal 12 weken. De reden hiervoor is dat een baby jonger dan 12 weken nog onvoldoende eigen veiligheid en stabiliteit heeft ontwikkeld waardoor het een kwetsbaardere positie inneemt binnen de groep. Villa Valentijn biedt moeders indien noodzakelijk de mogelijkheid om borstvoeding te geven aan hun kind.

Medewerkers op de Roze groep:

 

Judith de Bruin
Astrid Willems
Ana Nagel

krt-gele_groep.jpg - Kinderopvang Villa Valentijn Den Haag

Gele groep (1 - 2 jaar)

 Gele Groep (1-2 jaar)

Op de gele groep verandert het dagritme door veranderingen in slaapbehoefte en een overgang in het voedingspatroon. Het uiteindelijke ritme en de ontwikkeling die een kind doorloopt tot ongeveer 2 jaar sluit aan bij dat van de peutergroepen.
De basis van sociale omgang met andere kinderen wordt gelegd in de dreumesgroep. Er wordt een begin gemaakt met samenspelen, delen en vriendjes maken. De motorische ontwikkeling laat in deze fase een grote vooruitgang zien. Van buikschuiven naar kruipen en van staan naar lopen. Ook komen in deze fase het taalbegrip, het brabbelen en de eenwoordsuitingen op gang. Deze ontwikkelingen worden gestimuleerd met behulp van speelgoed gericht op deze fase, het vrij kunnen bewegen door de gehele ruimte en het aanbieden van uitdagende activiteiten.

Medewerkers op de Gele groep:


Cindy Falkenreck
Shirley de Bruijn
Karin Riesmeijer

ptp-rode_groep.jpg - Kinderopvang Villa Valentijn Den Haag

Rode groep (3 - 4 jaar)

 Rode groep (3-4 jaar)

De Rode groep is een groep waarin de sociale omgang en de taalontwikkeling centraal staan. Kinderen worden gestimuleerd om samen te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aangepast speelgoed, kringgesprekken, thema's en verhaaltjes lezen. De kinderen hebben de mogelijkheid tot vrij spel, maar er wordt gedurende de dag ook aandacht besteed aan gerichte activiteiten zoals creatieve werkjes en muziek. Op de maxi-peuter groep wordt meer zelfstandigheid van de kinderen verwacht met betrekking tot opruimen, naar de wc gaan, aankleden etc. Op deze groep wordt het slapen langzamerhand ook afgebouwd, de kinderen van bijna vier jaar hoeven niet te slapen. De kinderen worden op deze manier spelenderwijs voorbereid op de overgang naar de basisschool.

Medewerkers op de gele groep:


Silvana Sels
Bellamy Franca