Beslisboom 14 december 2021

Informatie via Boink

Corona-beslisboom kinderopvang en basisschool

De meest actuele versie van de beslisboom is van 14 december 2021. De Engelse versie van de beslisboom is nog in de maak. De actuele regels zijn ook te vinden in het Protocol kinderopvang en corona. En op de website van de Rijksoverheid.

Update 14 december 2021: na afloop van de persconferentie is de nieuwe beslisboom gepubliceerd. Daarin zijn oa. de aanpassingen in het (zelf)testbeleid opgenomen. Ook de 8 weken-regel (dat als je in de afgelopen 8 weken corona had, je niet hoeft te testen en ook niet in quarantaine hoeft) is daarin verwerkt. Lees meer over de wijzigingen in de versie van 14 december 2021.

De beslisboom is een vragenschema waarmee u kunt bepalen of een kind naar de kinderopvang (en eventueel de basisschool) mag zolang er coronamaatregelen gelden. Het is heel belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de aangegeven volgorde tot je een antwoord hebt. De beslisboom is er niet op gericht om te bepalen of en hoe lang een kind, huisgenoten en gezinsleden in quarantaine moeten. Dat is aan de GGD. Lees meer in het artikel In quarantaine na recent herstellen van corona?

De beslisboom vindt u hier: Beslisboom 0 jaar t_m groep 8 – BOinK AJN RIVM_ 141221.